Palestinian artist Larissa Sansour Demonstration against the Wall, Bi'lin (Photo by  LS) Mahmoud Darwish on Yasser Arafat- Ramallah (photo by GZ) Cremisan Road, Beit Jala (photo by GZ) Hisham's Palace, Jericho (photo by GZ) Drone flying over Khan Younis, Gaza Strip (Photo by CV) Gilo settlement - Beit Jala (photo by GZ) Wall graffiti by Berlin residents, West Bank, (Photo by CV) Mahmoud Darwish in the presence of absence (photo by GZ) Old city of Hebron (photo by GZ) Bypass road north-south - Jerusalem (photo by GZ)

Een andere politieke agenda

De Palestijnse kwestie is een van de meest besproken politieke onderwerpen. In Nederland in het bijzonder is de discussie erg gepolariseerd, zowel in de politieke arena als in het publieke debat. Het Nederlandse buitenlandbeleid uit zich in onvoorwaardelijke steun aan Israël, zonder inachtneming van het internationale recht en mensenrechtenverdragen. Deze kortzichtige politiek, die neerkomt op medeplichtigheid aan de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden, moet aan de kaak worden gesteld.

 

De Palestijnen realiseren zich het belang van het bestrijden van mythes, stereotypen en van de dehumanisering van Palestijnen als volk en als natie. Het belang van het terugveroveren van de geschiedenis van Palestina, en het land en zijn bewoners tonen zoals ze zijn, ook buiten de context van de bezetting: culturele en religieuze diversiteit, handelsgeest, gastvrijheid en de adembenemend mooie natuur.

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.